تاریخ: ۱۳۹۴-۰۶-۲۳ شناسه خبر: 10075

ژیمناستیک

ژیمناستیکبه گزارش سایت ورزش بانوان؛ ژیمناستیک یکی از پربیننده ترین رشته های ورزشی است که در آن به آنچه توجه نمی شود، این است که یکی از اساسی ترین و پایه ترین ورزش هایی است که مبنایی برای کلیه فعالیت های فیزکی است. همچنین با توجه به ویژگیهای ژیمناستیک در ماده های مختلف می توان آن را برای کلیه افراد در هر رده سنی مطرح کرد.

ژیمناستیک بانوان نیز همیشه مورد توجه تماشاگران بوده و مخاطبان زیادی در سراسر جهان داشته است اما در ایران ژیمناستیک بانوان با محدودیت هایی روبه رو است. در این ورزش لباس ژیمناست کاران پوشش خاصی دارد و به دلیل حضور آقایان به عنوان مربی، داور و کادر های فنی تیم ها در مسابقات بین المللی و پخش رسانه ای این مسابقات؛ محدودیت هایی برای حضور بانوان ایرانی در مسابقات برون مرزی ایجاد کرده است.

جمیله سروری نایب رئیس بانوان فدراسیون ژیمناستیک در خصوص تاریخچه حضور بانوان ایرانی در این رشته وزشی به خبرنگار سایت ورزش بانوان گفت: ژیمناستیک نخستین بار به طور رسمی در سال 1252 توسط  پادگرانی که یک  روسی بود در ایران شروع به کار کرد. او با حرکات ریتمیک و ژیمناستیک کار خود را در شهر تبریز آغاز کرد و در تهران نیز افرادی مانند محمود اسحاقی و میر محمود صفوی برای نخستین بار پا در این رشته گذاشتند.
 
وی ادامه داد: فعالیت بانوان در رشته ژیمناستیک از همان زمان ورود ژیمناستیک به ایران آغاز شد. اولين سرپرست فدراسيون ژيمناستيک سپاس پور بود  که در سال 1321 تنها به مدت 3 ماه عهده دار اين سمت شد و پس از او نصرت الله حاج عظيمي به عنوان نخستين رئيس فدراسيون آغاز به کار کرد.

سروری در خصوص اولین حضور بانوان در مسابقات بین الملل اظهار داشت: نخستین بار بانوان ایرانی برای شرکت در مسابقات المپیک 1964 به توکیو اعزام شدند که خود من نیز یکی از اعضای تیم ژیمناستیک بانوان بود و توانست مقام های خوبی راکسب کند؛ بعد از آن نیز در سال 65 برای مسابقات دو جانبه به شوروی سابق اعزام شدند.

وی اضافه کرد: بعد از آن تا انقلاب نیز بانوان به مسابقات مختلف در کشور های مصر و لبنان و … اعزام می شدند.

نایب رئیس بانوان فدراسیون ژیمناستیک در خصوص مسابقات بین المللی که دختران پس از انقلاب در این رشته داشتند؛ توضیح داد: پس از انقلاب چهار دوره مسابقات بین المللی در ایران با نام رقابت های کشورهای اسلامی برگزار شد که در آن ورزشکاران پایتخت کشورهای اسلامی حضور داشتند و دختران ایرانی توانستند در این رقابت ها مقام های خوبی کسب کنند، علاوه بر این مسابقات جام همبستگی که در ساری برگزار شد نیز در رقابت های کشورهای اسلامی حضور داشتند.

نباید خود را با ورزشکاران جهان مقایسه کنیم

وی در خصوص تفاوت سطح بانوان ایرانی در مقایسه با سطح دختران ژیمناست کار جهان خاطر نشان کرد: ما هرگز نباید خود را با آنها مقایسه کنیم چرا که دختران ایران مدت زیاد است که در مسابقات برون مرزی حضور پیدا نمی کند و طبعا فاصله ای میان این دو وجود دارد اما همانطور که دختران ایران در حال پیشرفت هستند؛ سایر کشورها نیزدر این رشته ورزشی پیشرفت خوبی دارند.

سروری در پاسخ به این پرسش که تفاوت سطح دختران ژیمناست کار ما با بانوان کشورهای اسلامی در چیست، اظهار داشت: متاسفانه مدت هشت سال است که مسابقات بین المللی در ایران برگزار نمی شود و ما به همین نسبت از سطح ژیمناست کاران دختر کشور های اسلامی بی اطلاع هستیم.

وی در خصوص برگزاری مسابقات بین المللی در ایران با شرایط ایران توضیح داد: فدراسیون در تلاش است رقابت های بین المللی با حضور کشورهای اسلامی را در ایران به همراه کادری کاملا زنانه برگزار کند و قرار بر این بود مذاکراتی با ربابه شهریان، معاون بانوان وزارت ورزش اوایل شهریور برگزار شود اما متاسفانه تا به حال این مذاکرات انجام نشده است.

نایب رئیس بانوان فدراسیون ژیمناستیک درباره علت عدم انجام مذاکره برای برگزاری این رقابت ها در ایران توضیح داد: گمان من بر این است که بودجه مناسب برای  برگزاری این مسابقات وجود ندارد چرا که برگزاری این رقابت ها نیاز به بودجه مناسب دارد اگر قرار بر این است که این رقابت ها را فدراسیون برگزار کند، متاسفانه باید گفت بودجه لازم برای برگزاری مسابقاتی اینچنین را نداریم.

وی در پاسخ به این پرسش که دختران ژیمناست کار در چه رده سنی موفقیت بیشتری کسب کردند، اظهار داشت: در رده های سنی نوجوانان و جوانان دختران موفقیت بیشتری کسب شده چرا که در این رده علاقه زیادی به رشته ژیمناستیک وجود دارد.

سروری در خصوص آموزش مربیان خانم در رشته ژیمناستیک توضیح داد: خوشبختانه فدراسیون برای آموزش مربیان زن ژیمناستیک تلاش بسیاری کرده است برای نمونه سال گذشته 70 دوره آمورشی برای مربیان خانم برگزار شد و همچنین مربیان تلاش بسیاری برای پیشرفت این رشته در بین بانوان کرده اند.

وی در پایان ادامه داد: متاسفانه ما نمی توانیم برای تیم ملی دختران مربی خارجی بیاوریم چرا که اکثر مربیان در این رشته ورزشی مرد هستند و ما نیز اجازه حضور مربی آقا را کنار تیم ملی ژیمناستیک بانوان نمی دهیم.

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.