به گزارش سایت ورزش بانوان؛ کاستر سمنیا دونده آفریقای جنوبی به دلیل ابهام جنسیتی به مدت یک سال از حضور در میادین ورزشی محروم شد. سطح آندروژن در بدن این ورزشکار به حدی زیاد بود که مسئولان به مدت یک سال برای انجام آزمایش و تحقیقات از محل زندگی و بستگانش او را محروم کردند. البته نتایج آزمایشات او محرمانه باقی ماند و در حال حاضر نیز واجد شرایط حضور در المپیک ریو است و برای آن تلاش میکند.
سال ۲۰۱۰
آندروژن هورمونی است که باعث توسعه ویژگیهای مردانه میشود. چند سال گذشته این گونه بود که زنان ورزشکاری که سطح هورمون مردانه در بدن آنها بالا است از حضور در میادین ورزشی محروم شوند. سال ۲۰۱۰ قوانینی در خصوص حضور زنانی با این ویژگی در مسابقات تنظیم شد. با استناد به نتایج حاصله از آزمایشات دانشمندان عنوان کردند که رقابت یک زن با هورمون مردانه بالا در مسابقات به عنوان یک زن ناعادلانه است. مالکوم کالینز، بیوشیمیست پزشکی متخصص در طب ورزشی در دانشگاه کیپ تاون معتقد گفت: « زنان با سطح آندروژن بالا در محدوده مرد هستند. کمیته ملی المپیک اعلام کرد که یک زن با این شرایط فقط میتواند به عنوان مرد در مسابقات حضور داشته باشد. ابهام کوروموزومی در میان ورزشکاران بیشتر از مردم عادی است. به عنوان مثال در المپیک آتلانتا هشت ورزشکار از ۳۳۸۷ ورزشکار زن به دلیل بالا بودن هورمون مردانه معاف شدند. از طرفی بسیاری معتقد بودند که جلوگیری از رسانهای کردن نام ورزشکاران از ممنوعیت آنها برای حضور در میادین ورزشی مهمتر است. دلیل اینکه چرا این قوانین ایجاد شد هم بسیار واضح بود. چون دانشمندان معتقد بودند که ازدیاد هورمون تستوسترون در بدن زنان مزیتهایی ایجاد میکند که این ناعادلانه است. اندام قویتر، قدرت بدنی بیشتر، عضلات بزرگتر و گنجایش ریههای آنها بیشتر است.
سال ۲۰۱۱ و المپیک لندن
سال ۲۰۱۱ برای المپیک لندن قوانینی لازم الاجرا تنظیم شد. کمیته بینالمللی المپیک آخرین تصمیمات این کمیته را در خصوص ورزشکاران دوجنسیتی اعلام کرد. زنی با داشتن هورمون مردانه میتواند در میان زنان رقابت داشته باشد که میزان هورمونها به حدی بالا نباشد تا به عنوان امتیاز پیش برندهای برای این زنان محسوب شود. تمام این آزمایشات بدون ذکر نام ورزشکار صورت گرفت. اگر هم ورزشکاری تمایلی به مورد ارزیابی قرار گرفتن طبق شیوههای تعیین قابلیت دوجنسیتی نداشته باشد و یا از آن ممانعت به عمل آورد، در حالی که این امر از حقوق شخصی او باشد، این ورزشکار (مونث) قابلیت شرکت در رشته ورزشی مورد نظر با هدف رقابت را نخواهد داشت.
سال ۲۰۱۶ و المپیک ریو
برای المپیک ریو همه چیز تغییر کرد. مسئولان کمیته بینالمللی المپیک برای المپیک ۲۰۱۶ ریو تصمیم گرفتند تا زنان ورزشکار با هورمون مردانه بالا بدون عمل تغییر جنسیت بتوانند در میان زنان رقابت داشته باشند. مسئولان معتقد هستند که ممنوع کردن حضورشان در میادین ورزشی یا رقابت آنها به عنوان یک مرد لطمه بزرگی به بدنه ورزش بانوان خواهد زد. آنها معتقدند با اینکه ورزشکاران با این ویژگی دارای عضلات پر حجمتر و قویتری هستند اما قدرت بدنی آنها برابر با یک مرد متوسط است؛ بنابراین رقابت با مردان برای آنها ناعادلانه است و صدالبته حواشی منفی بسیاری به دنبال خواهد داشت.