به گزارش سایت ورزش بانوان؛ فانتازیا در گذشته نوعی مانور جنگی مخصوص مراکش بوده است که در طی این مانور نظامی سربازان در یک ردیف به موازات یکدیگر میتاختند و همزمان باهم هم شلیک میکردند تا ترس و دلهره را در دل دشمن ایجاد کنند. اما امروزه در کشور مراکش فانتزیا تبدیل به یک بازی سنتی شده است. به تازگی یک گروه از زنان مراکشی نیز به این مسابقات پیوستند تا در نبرد با مردان قدرت و چالاکی خود را به چالش بکشند.
امل احمری کاپیتان تیم فانتزیای زنان مراکش در یکی از استانهای این کشور است. مسابقات در یک ده کوچک برگزار میشود. هنگام برگزاری مسابقات فانتزیا سراسر این ده و محل برگزاری مسابقات را بوی اسب و خاک و صدای موسیقی فرا میگیرد. در نزدیکی محل برگزاری مسابقات هر کدام از تیمها برای خود یک خیمه دارند تا برای رفع خستگی در آنجا استراحت کنند. خیمههایی گرم و صمیمی که دورتادورشان پشتی رنگارنگ و فرشهای زیبا و پر نقش است.
در گذشته زنان تنها وظیفهای که حین برگزاری این مسابقات داشتند، فقط بچهداری، نظافت و پخت و پز بود. اما امروزه آنها نیز سوارکاری میکنند و زنانی مقتدر و قدرتمند شدهاند. آنها با تفکرات قدیمی مردان عرب که میگویند: « جای زنان فقط در آشپزخانه و بچهداری و شوهرداری است » جنگیدند، زنان مراکش کوتاه نیامدند و از حق مسلم خود نگذشتند. آنها به گفته خودشان با شنیدن این حرفها و مخالفتها انرژی مضاعف میگیرند چرا که ترس را در نگاه مردان میبینند.
تیمی که امل احمری کاپیتانش است، از امل و هفت دختر دیگر تشکیل شده است. همه بیست و چند ساله، قوی و با اعتماد بنفس هستند. بعضی روستاییاند با صورت آفتاب سوخته و دستهای کار کرده و بعضی شهریاند و مدرن، با ناخنهای بلند مانیکور شده و نقشهای ظریف حنا. دخترهایی با ظاهر متفاوت که همگی شیرزنان بزرگی هستند که فانتزیا برایشان بسیار پراهمیت است.
لباس مخصوص مسابقات فانتازیا پیراهنهای بلند سبز، شلوارهای گشاد و روسری های سفید و لباس کاپیتان تیم، شامل رنگهای زرد، طلایی و نارنجی است. اعضای تیم کیفی کوچک که درون آن باروت فراوان است به همراه دارند. باروتی که توسط همین زنان قرار است شلیک شود و جذابیت این مسابقات به اسبسواری و شلیک باروتش است. پیش از اینکه به میدان مسابقه بروند همه تیم باهم نماز میخوانند. شاید این آخرین نماز آنها باشد و از مسابقات جان سالم به در نبرند. حالا عازم میدان نبرد میشوند. هزاران نفر از کوچک و بزرگ گرفته و از شهرها و روستاهای مختلف برای تماشای مسابقات یکجا جمع میشوند.
این بازی بسیار جالب و دیدنی است. همه اعضای تیم از خط شروع، همزمان با هم حرکت میکنند و به سمت دیگر میدان مسابقه میروند و در یک زمان به آسمان شلیک میکنند. تیمی برنده است که شلیک اعضای آن بیشترین هماهنگی و همزمانی را داشته باشد. مردان و زنان باهم مسابقه دادند و در نهایت هم تنها تیم زنان که در مسابقات حضور داشت برنده میدان شد. دخترها آنقدر هماهنگ و همزمان عمل کردند که صدای شلیک تفنگها در هم آمیخت و مثل انفجار بمب زمین را لرزاند.
گفتنی است؛ در مراکش با اینکه شرکت در مراسم استانی مثل این برای زنها آزاد است، اما آنها همچنان از رقابت در مسابقات کشوری محروم هستند.
کاش این جنبش بزرگ و هماهنگی میان زنان مراکشی در سرزمینی مردسالار برای تمام زنان در سراسر جهان الگویی باشد تا خودشان را و تواناییهاشان را دست کم نگیرند. برای پیروزی در تمام میدانها باهم هماهنگ باشند و قدرت و اقتدار خود را مقابل تفکرات قدیمی و پوسیده به رخ بکشند.