به گزارش سایت ورزش بانوان؛ زهرای شش ساله تنها فرزند یک خانواده اهل تبریز و یکی از دختران خردسال بسیار موفق در رشته ژیمناستیک کشورمان است. پدر زهرا بیرامی از بدو تولد با دخترش حرکات کششی تمرین میکرده با وجود مخالفت اطرافیان الآن زهرا به اعجوبهای در دنیای ژیمناستیک تبدیل شده است؛ اما متاسفانه تا به حال با وجود استعداد بالا هیچ حمایتی از او صورت نگرفته است.
خبرنگار سایت ورزش بانوان با پدر زهرا بیرامی، رستم بیرامی گفت و گویی دارد که متن آن در ذیل آمده است:
جناب بیرامی شما خودتان ژیمناست بودید که زهرا به این زودی پیشرفت کرد؟
من اصلا از نزدیک باشگاه ژیمناستیک ندیده بودم و نمیدانستم چه رشتهای است. خودم از یک خانواده معمولی بودم و پدرم اجازه نمیداد حتی در کوچه فوتبال بازی کنیم. اما از زمانی که زهرا به دنیا آمد با او تمرین میکردم و بدنش را با زیتون ماساژ میدادم روزی سه ساعت دست و پای زهرا را باز و بسته میکردم. به علت تمرینات متوالی زهرا کم کم موقع خواب در حالت پا باز میخوابید. اصلا حتی یک روز هم تمرین حرکات کششی با زهرا را تعطیل نمیکردم.
چه کسی استعداد زهرا را در ژیمناستیک کشف کرد؟
زهرا تنها چند ماه داشت که میتوانست ۲۷۰ درجه پاهایش را باز کند. من هم از دخترم عکس گرفتیم و در شبکههای اجتماعی و سایتها به اشتراک گذاشتم. همشهری ما آقای حامد رشتبری که از اعضای تیم ملی ژیمناستیک بود، پیشنهاد داد که زهرا را به باشگاه ببریم تا از سن کم ژیمناستیک را شروع کند. ما هم در حالیکه دخترمان پوشک داشت او را برای تمرین ژیمناستیک به باشگاه محل تمرین آقای رشتبری در تبریز بردیم. حتی زهرا یک بار هم موقع تمرین لباس مربیاش را خیس کرده بود.
واکنش زهرا به این همه تمرین و فشار چه بود؟
من مراقبش بودم و خدارو شکر هیچوقت هم موقع تمرینات آسیب ندید. کم کم هم به بعضی نرمشها و حرکات کششیِ سخت، عادت کرد. اما وقتی بدنش را با زیتون ماساژ میدادم و بعد از آن حرکات کششی با او کار میکردم تازه خوشش هم میآمد. او کارهایی انجام میدهد که بسیاری از هم سن و سالهایش قادر به انجام آن نیستند و بسیار از این بابت خوشحال است. او در برابر بیماری هم دختری مقاومی شده خوشبختانه اصلا کار ما به دکتر و بیمارستان نکشیده است.
خانوداه با تمرین زهرا آنهم از بدو تولد مخالفتی نداشتند؟
همه با این مسأله مخالف بودند خصوصا همسرم که قصد داشت سر این مسئله از من جدا شود. وقتی پاهای زهرا را میگرفتم و او را میچرخاندم همسرم میترسید که برای او اتفاقی بیفتد. به جز من و زهرا که از تمرینات و ورزش کردن لذت میبردیم، هم خانواده خودم و هم خانواده همسرم مخالف بودند. اما بعد از اینکه پیشرفت روز به روز زهرا را دیدند همسرم بزرگترین مشوق من و زهرا شده است.
الآن زهرا چه میکند؟
زهرا الآن سه روز در هفته باشگاه میرود و با مربیاش خانم ندا سهندی که بسیار هم بانوی فداکاری است هفت ساعت در روز ژیمناستیک کار میکند. امسال هم که میخواهد مدرسه برود.
زهرا به جز ورزش چه فعالیتهایی دارد؟
اگر دست من باشد دوست دارم فقط و فقط ژیمناستیک کار کند و مدرسه نرود. میترسم مدرسه جلوی پیشرفت زهرا در ژیمناستیک را بگیرد. در خیلی از کشورها مدرسه ژیمناستیک دارند کاش در ایران هم این شرایط فراهم بود اما افسوس که اینجا از این خبرها نیست.
از مسئولان ورزشی کسی زهرا را حمایت میکند؟
نه هیچکس. ژیمناستیک در ایران خیلی مظلوم است. حتی یک مربی کاربلد هم نیست. اگر زهرا یک مربی و یک حامی از طرف مسئولان ورزشی داشت الآن یکی از استثناهای ژیمناستیک در جهان بود. در ایران بعید میدانم کسی مثل زهرا باشد. ژیمناستیک جزو رشتههایی است که باید سختافزارهای بهروز داشته باشد اما در باشگاهی که زهرا تمرین میکند کمترین امکانات هم وجود ندارد.
خوب چطور با این شرایط زهرا به این جا رسیده است؟
ما از طریق اینستاگرام فیلم تمرین قهرمانان ژیمناست خارجی را برمیداریم و اکثرا اینطور تمرینات را پیگیری میکنیم.
تغذیه زهرا چطور است؟
با دکتر تغذیه مشورت کردیم و از این لحاظ هم مراقب هستیم. آب ورزشی ( عسل، آب ولرم، نمک و اّب لیمو ) میخورد. اصلا به زهرا فست فود نمیدهیم. زهرا میوه و ماهی تا جایی که بتواند زیاد میخورد.
جایی گفته بودید که آرزو دارید زهرا المپیکی شود، در صورتیکه اصلا بانوان ایران با این پوشش نمیتوانند در مسابقات بینالمللی ژیمناستیک حضور یابند. نظرتان در این مورد چیست؟
خداروشکر زهرا رشته بسیار خوبی را یاد گرفته است که به پشتوانه آن حتما در سایر رشتهها هم موفق خواهد بود. زهرا فوتبال، شنا، کاراته و تکواندو هم فوقالعاده کار میکند. باید ببینیم بزرگتر شد خودش به چه رشتهای علاقه نشان میدهد ما حتما حمایتش میکنیم.
حرف و سخن شما با دیگر خانوادهها چیست؟
من چندین بار به مرکز صدا و سیمای تبریز مراجعه کردم و از آنها خواستم فیلم تمرین ژیمناستیک زهرا را پخش کنند، تا همه خانوادهها بدانند میشود از سنین کم بچه را به ورزش عادت داد. الآن بچهها حتی در سنین کم هم گوشی موبایل دارند؛ یا دائما در اینترنت هستند یا گیم بازی میکنند. خیلی از بچهها به خاطر کمتحرکی چاق شدهاند اما زهرا ورزشکار است و ما سرش را طوری با ورزش گرم کردهایم که اصلا سمت گوشی نمیرود. زهرا الآن برای خیلیها الگو شده است. بسیاری از خانوادهها با من تماس میگیرند و میگویند ما بعد از دیدن فیلمهای ژیمناستیک زهرا در اینترنت، راغب شدیم دخترمان را حتما به باشگاه بفرستیم.
حرف آخر.
دوست دارم زهرا را بیشتر حمایت کنند نمیدانم چرا اصلا خبری در تلویزیون و رسانهها از دخترم منتشر نمیشود. شاید چون دختر است یا شاید چون فارس نیست فرق قائل میشوند! دخترها در همه رشتهها خصوصا ژیمناستیک مظلوم هستند. حتی جمیله سروری، نایب رئیس فدراسیون ژیمناستیک هم به من میگفت: « نمیدانم دخترها با چه امید و انگیزهای ژیمناستیک کار میکنند ». خیلیها گفتند زهرا را به کشور دیگر مثل ترکیه یا ارمنستان ببرید تا جواب زحماتش را بگیرد اما ما میخواهیم زهرا در کشور خودش پیشرفت و افتخار آفرینی کند.