تاریخ: ۱۳۹۵-۰۴-۲۸ شناسه خبر: 30369

گفت و گوی سایت ورزش بانوان با بیتا ایران‌نژاد؛

هنرستان‌های تربیت بدنی دختران که به ورزش بانوان کمک می‌کنند

هنرستان تربیت بدنی دخترانه

علاقه به ورزش و تندرستی میان بانوان ایرانی در حال گسترش است. تا جایی که برخی ورزش مورد علاقه خود را به عنوان رشته تحصیلی، شغل و منبع درآمد خود انتخاب می‌کنند. پس برای اصولی فراگیری ورزش و حتی آموزش آن به دیگران بهتر است که یک کار اساسی انجام دهند.

به گزارش سایت ورزش بانوان؛ علاقه به ورزش در ایران و خصوصا در کلان‌شهرها با رشد قابل ملاحظه‌ای روبه‌رو است؛ هستند افراد زیادی که ورزش و تربیت بدنی را به عنوان رشته اصلی، شغل و حرفه خود انتخاب می‌کنند. پس چه بهتر است که برای فراگیری این رشته و ادامه تحصیل در آن از دوران نوجوانی سراغ مدارسی روند که منحصرا علوم تربیتی و ورزش را به محصلان آموزش می‌دهند. با این کار اصولی علاوه بر اینکه  ورزش حرفه‌ای و علوم ورزشی می‌آموزند، می‌توانند آن را به دیگران هم آموزش دهند. به همین تریتب خبرنگار سایت ورزش بانوان با بیتا ایران‌نژاد مدیر یکی از همین هنرستان‌های تربیت بدنی و علوم ورزشی ( کمیل ) گفت گویی دارد که متن آن در ذیل آمده است.

از نحوه فعالیت هنرستان دخترانه تربیت بدنی و علوم ورزشی کمیل بگویید.

در این هنرستان استعدادیابی نداریم، ضمن ورود دختران برای ثبت‌نامشان تست آمادگی جسمانی گرفته می‌شود. چابکی، سرعت، استقامت و تعادل را به صورت ایستگاهی می‌گذرانند. کسانی که حداکثر نمره را بگیرند چه در دروس عمومی و چه در تمرینات ورزشی بگیرند قبول می‌شوند و ثبت‌نام از آنها صورت می‌گیرد.

چرا برای ثبت نام از بچه‌ها تست می‌گیرید؟

کسانی که تجربه‌ای در ورزش ندارند و برای فراگیری آن به هنرستان‌های تربیت بدنی مراجعه می‌کنند پیشرفت چندانی نخواهند داشت. اما افرادی که با زمینه قبلی به ما مراجعه کنند ۱۰۰% موفق خواهند شد.

چه رشته‌هایی در این هنرستان‌ها به محصلان آمورزش داده می‌شود؟

والیبال، بسکتبال، آمادگی جسمانی، شنا، بدمینتون، هندبال، تیراندازی، دوومیدانی، ژیمناستیک، تنیس روی میز و شنا را در حد یک مربی درجه سه می‌گذرانند و به حدی می‌رسند که می‌توانند هرکدام از این رشته‌ها را آموزش دهند.

از نحوه تدریس و آموزش بگویید.

تمام رشته‌های ورزشی را یکجا در یک پایه نمی‌گذرانند. در هنرستان ما تمام رشته‌ها آموزش داده می‌شود به این صورت که وقتی وارد پایه دوم دبیرستان یا همان نهم می‌شوند شنا، بدمینتون، والیبال و آمادگی جسمانی را آموزش می‌بینند و همین‌طور در پایه‌های بالاتر رشته‌های دیگر تربیت بدنی را می‌آموزند و در نهایت هم دیپلم تربیت بدنی دریافت می‌کنند.

آیا دانش آموزان باید تمام رشته‌های ورزشی ذکر شده را بگذرانند یا حق انتخاب دارند؟

تمام درس‌های عملی یا همین رشته‌های ورزشی را باید بگذرانند و حق انتخاب تنها یک یا چند رشته خاص را ندارند. یعنی دریافت مدرک دیپلم ملزم به گذراندن و قبولی تمام دروس عملی تربیت بدنی و دروس عمومی می‌باشد.

استقبال از این مدارس و هنرستان‌ها چگونه است؟

استقبال دختران خیلی کمتر از پسران است اما خوشبختانه امسال استقبال بیشتری نسبت به سال‌های قبل داشتیم؛ گویا با گذشت زمان در بین دختران ایرانی ورزش نهادینه شده است.

خانواده‌ها هم استقبال می‌کنند؟

اکثرا خانواده‌ها مخالف هستند. به کررات داشتیم مواردی که دختران با اشتیاق بالا به هنرستان تربیت بدنی مراجعه می‌کنند اما خانواده با ادامه تحصیل فرزندنشان در هنرستان‌های علوم ورزشی مخالفت میکنند.

دلیل مخالفت والدین چیست؟

خانواده شناخت زیادی روی رشته تربیت بدنی ندارند و گمان می‌کنند هنرستان مخصوص بچه‌های تنبل و درس‌نخوان است. در صورتی که دروس تئوری بچه‌های تربیت بدنی بسیار سنگین است و کتاب فیزیولوژی آنها تقریبا با زیست تجربی برابری می‌کند. به بخش عضلات و گردش خون بسیار تخصصی پرداخته شده است. درس تخصصی دیگر آنها آزمون است که در این درس بچه‌ها با ریاضی سروکار دارند و باید محاسبات خوبی داشته باشند. اما گمان‌ها اینطور است که رشته تربیت بدنی برای بچه‌ تنبل‌ها پایه‌ریزی شده است یا اینجا جای توپ بازی است. اما کسانی که اینطور تصور می‌کنند در بدو ورود جا می‌خورند و می‌بینند که این خبرها نیست.

کمی از دروس این پایه بگویید.

دروس عمومی مثل دینی، زبان، ادبیات و ریاضی مثل دیگر رشته‌ها است و دروس تخصصی مربوط به رشته خودشان مثل آناتومی ایمنی، فیزیولوژی، آزمون، اماکن و …

سکودار و افتخارآفرین هم داشتید؟

افراد زیادی داشته‌ایم که در حال حاضر به موفقیت رسیده‌اند. در دانشگاه‌ها، مدارس و سالن‌های ورزشی، مشغول به کار هستند. قهرمانان ورزشی زیادی هم به جامعه ورزش بانوان معرفی کردیم از جمله پریا بیات والیبالیست تیم دختران، ناهید کیانی تکواندوکار، بیتا حاجی دوومیدانی کار و … که نامشان را فراموش کرده‌ام. حتی در ثبت نام دوره جدید هم تکواندوکار ملی پوش در هنرستان کمیل ثبت نام کرد.

آیا آینده درخشانی در انتظار دخترانی که سمت هنرستان‌های تربیت بدنی می‌آیند هست؟

بستگی به این دارد که آینده‌نگر باشند و به بهانه درس نخواندن و توپ بازی تربیت بدنی را انتخاب نکنند. بودند دخترانی که با انگیزه بالا آمدند و دانشگاه هم قبول شدند و الآن مشغول گذراندن کارشناسی ارشد تربیت بدنی هستند.

از شرایط هنرستان بگویید؟

هنرستان کمیل هیئت امنایی است و از سال ۱۳۷۴ تاسیس شده. شهریه‌هایی که دریافت می‌شود همان مبالغ مصوب اداره آموزش و پرورش است.

حرف و سخن آخر؟

طرف صحبتم با خانواده‌هایی است که فرزندانی که اضافه وزن زیاد دارند با هدف لاغر شدن اینجا می‌آورند بدانند که فرزندشان حتما دچار آسیب روحی می‌شود. برخی از محصلان هم بیماری روحی دارند و تجربه کار گروهی خصوصا در ورزش را نداشته‌اند در نتیجه سرخورده می‌شوند و بیماری آنها شدت پیدا می‌کند. هرکسی که اینجا می‌آید باید با دید باز و آگاهانه ثبت‌نام کند یعنی کسی که در سلامتی کامل به سر ببرد.

8 پاسخ به “هنرستان‌های تربیت بدنی دختران که به ورزش بانوان کمک می‌کنند”

  1. شكيبا غلامي گفت:

    سلام .. من عضو تیم ستارگان تهران (سوپر لیگ) رشته راگبی هستم و سابقه ملی هم دارم .. ممنون میشم از ورزش راگبی مطلب بگذارید و با مربی و اعضا تیم مصاحبه کنید .. راگبی یکی از رشته های فوق العاده مهیج و فعال هوازی هست که متاسفانه نا شناخته است با این که حداقل ١٢.١٣ سال هست که ایران تیم راگبی داره … کسایی مثل من که عاشق این رشته هستند به خاطر نبودن امکانات و توجهات نمیتونیم حرفه ای باشیم … ممنون میشم

  2. فاطمه گفت:

    سلام من به ورزش خیلی علاقه دارم می خواستم بدونم ک رشته تربیت بدنی در آمدی هم داره

  3. سمانه گفت:

    سلام ،دخترم در حال حاضر کلاس نهم هست و به ورزش خیلی علاقه داره و رشته ژیمناستیک و ریتمیک و میره و پیشرفت چشم گیری داشته
    میخواستم ببینم رفتن به هنرستان ورزش براش آینده داره؟؟؟

  4. Raziyeh گفت:

    سلام با عرض خسته نباشید می خواستم بدونم کلا چند هنرستان تربیت بدنی دختران در شیراز موجود هست با تشکر… من نهم هستم ولی علاقه شدیدی به ورزش دارم لطفا راهنماییم کنید

  5. Fateme fazli گفت:

    ایا رشته ی تربیت بدنی برای فردی ک هیچگونه کلاس ورزشی نرفته ولی به ان علاقمندشده مناسب است ومیتوانددران پیشرفت کند؟

  6. سوگند گفت:

    سلام خسته نباشید من امسال نهم هستم و به شدت به تربیت بدنی علاقه دارم و امسال همین رشته را انتخاب میکنم ولی برای ازمون های اول میترسم با اینکه خودم ورزشکارم و نزدیک ۵سال هست ک تکواندو کار میکنم و قبلش ۲سال والیبال امام دستام قدرت چندانی برا بارفیکس نداره

پاسخی بگذارید