به گزارش سایت ورزش بانوان؛ زمستان سال گذشته، توماس باخ، رییس کمیته بینالمللی المپیک هنگام بازدید از اردوگاه پناهجویان در آتن، از حضور پناهندگان در مراسم افتتاحیه المیپک ریو خبر داد. ورزشکارانی که پرچم و سرود ندارند.
باخ گفت میخواهیم توجه دنیا را به مشکلات ۶۰ میلیون پناهجو در جهان جلب کنیم. سپس کمیته بینالمللی المپیک اعلام کرد در میان پناهندگان، تعدادی ورزشکار حرفهای را شناسایی کرده است.
آنها از ملیتهای متفاوت و از قارههای مختلف هستند اما همگی تحت لوای کمیته بینالمللی المپیک رقابت خواهند کرد. تمرینات و اردوهایشان نیز با هزینه همین ارگان برگزار شده است. اگر مدال بگیرند، روی سکو برایشان سرود IOC نواخته خواهد شد.
راحله آسمانی عضو سابق تیم ملی تکواندوی ایران نیز قرار بود در المپیک ۲۰۱۶ ریودوژانیرو با پرچم کمیته بینالمللی المپیک مبارزه کند اما به صورت قطعی اعلام شده است که او عضوی از کاروان ۱۰۷ نفره بلژیک خواهد بود و به عنوان نماینده بلژیک به رقابت میپردازد.
آسمانی توانسته بود در بازیهای آسیایی تاریخساز شود. او اولین زن ایرانی در این رشته بود که توانست به فینال بازیهای آسیایی برسد. در فینال وزن ۶۲ کیلوگرم به نماینده کره جنوبی باخت و نقره گرفت.
این تکواندوکارکارش را از باشگاه کیانپور کرج و از سال ۷۹ آغاز کرده است. مدال نقره بازیهای آسیایی ۲۰۱۰ گوانگجو، طلای تورنمنت منچستر انگلستان در همان سال، طلای جام فجر در اسفند ۸۹ و چندین مقام قهرمانی کشور حاصل بیش از پنج سال حضور راحله در تیم ملی ایران بود.
طلای مسابقات آزاد ۲۰۱۳ آلمان، برنز مسابقات آزاد بلژیک، طلای مسابقات مستر هلند و نشان طلای ۲۰۱۳ تاپیا از عناوینی است که آسمانی پس از مهاجربت به بلژیک کسب کرده است. آسمانی پس از پناهندگی در بلژیک، در قالب تیم این کشور با حریف اسرائیلی نیز مسابقه داد و بر او غلبه کرد.
تکواندوی المپیک در چهار وزن برگزار میشود. راحله آسمانی در وزن -۵۷ کیلوگرم زنان یعنی وزن دوم المپیکی در ریو مسابقه می دهد وزنی که کیمیا علیزاده یکی از ۱۶ مدعی کسب مدال در المپیک ریو نیز در آن مبارزه خواهدکرد. زمانی که راحله آسمانی تکواندو را آغاز کرد، کیمیا دو ساله بود.
فدراسیون تکواندوی ایران در این سالها با مهاجرت دائمی یا خروج موقت تعدادی از نخبگانش مواجه بوده، از رضا مهماندوست سرمربی تیم ملی جمهوری آذربایجان گرفته تا میلاد بیگی از بازیکنان همین کشور که در المپیک ۲۰۱۶ نیز حضور دارد.
به گزارش خبرآنلاین : فدراسیون تکواندوی ایران حاضر نشد رنکینگ راحله آسمانی را به بلژیک بدهد، به همین خاطر آسمانی نتوانست در مسابقات منچستر شرکت کند.
به نوشته این خبرگزاری “شاید حق برخی از ورزشکاران ایران که شایستگی بیشتری نسبت به بقیه داشتند، تضییع شده و مسئولان فدراسیون باید برای این خروجها در تکواندو که شدت گرفته، فکری کنند.”
تیرماه ۱۳۹۰ ذوالقدر دبیر فدراسیون تکواندو در پی حذف راحله آسمانی از رقابتهای انتخابی المپیک، به خبرگزاری ایسنا گفت: “از عملکرد آسمانی راضی نیستم. از پای چپش استفاده نکرد. حریف سوئیسی برنامهریزی کرده و با شناخت کامل روی شیاپ چانگ آمد.”
خود راحله هم پس از حذف در رقابتهای انتخابی باکو گفت: “به اشتباهاتم باختم. امیدوارم فرصت دوبارهای باشد تا جبران کنم. فکر میکردم خیلی آمادهام و میتوانم سهمیه بگیرم، متاسفم که این اتفاق نیفتاد.”
راحله آسمانی در حالی به حریف سوئیسی باخت که پیشتر در منچستر شکستش داده بود. او برای اعزام به باکو، تمریناتش را فقط یک هفته پس از پایان مسابقات جهانی شروع کرد تا نتیجه مطلوبی بگیرد اما به هدفش نرسید.
حاجیپور سهمیه گرفت اما سهمیه های تکواندو، به وزن تعلق داشت و فدراسیونهای این اجازه را داشتند که نفرات دیگری را جایگزین کنند.
بر این اساس ، فدراسیون تکواندو اعلام کرد احتمال دارد فرد المپیکی در مبارزه انتخابی مشخص شود و سوسن حاجی پور به اتفاق راحله آسمانی و فاطمه روحانی گزینههای اصلی هستند. اما بعد از این دیگر خبری از آسمانی در تیم ملی نشد. فدراسیون فاطمه روحانی و سوسن حاجی پور را به ستاد برگزاری بازیهای المپیک معرفی کرد و قرار شد پس از اعزام این دو به اردوی تدارکاتی کره جنوبی، گزینه نهایی را معرفی کند.
سرانجام پس از اردو و تشکیل جلسه کمیته فنی، سوسن حاجی پور انتخاب شد. زهرا سروری در توضیح علل انتخاب نهایی گفت: “مجموع موضوعاتی چون آمادگی جسمانی، عملکرد در اردوهای برون مرزی، چگونگی حضور در مسابقات و شرایط روحی و روانی، در این انتخاب دخیل بود.”
راحله المپیک لندن را از دست داد اما حالا فرصت حضور در این بازیها را دارد. از دلایل او برای تقاضای پناهندگی از بلژیک اطلاعی نداریم. آنچه مشخص است، او با سرود و پرچم ایران مسابقه نخواهد داد.
با این حال از مدتها قبل، نتایج و مسابقات این ورزشکار در بلژیک مورد توجه رسانههای ورزشی در داخل ایران بود. طبعاً حضورش در المپیک ۲۰۱۶ نیز اگر نه در صداوسیما، اما در مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی بازتاب خواهد یافت.
این توجه زمانی دو چندان میشود که آسمانی مقابل کیمیا علیزاده از پرامیدترین ورزشکاران ایران در ریودوژانیرو قرار بگیرد که به گفته هادی ساعی، حتی توان کسب نشان طلا را هم دارد. زمانی که راحله ورزش تکواندو را آغاز کرد، کیمیا دو ساله بود. شاید راحله و کیمیا در برزیل و در یکی از مراحل مسابقات مقابل هم قرار بگیرند. هر دو از ایران اما فقط یک نفرشان با پرچم ایران.