تاریخ: ۱۳۹۵-۰۵-۲۰ شناسه خبر: 32810

در پی حواشی المپیک 2016 ریو؛

تنوع فرهنگی در رقابت های ورزشی؛ المپیک ریو صحنه نمایش پوشش اسلامی زنان

المپیک، میدان تنوع فرهنگی و دینی همراه با رقابتی سراسر ورزشی در بالاترین سطح است. در المپیک به سبب حضور ورزشکاران همه کشورهای جهان، شاهد تنوع فرهنگی گسترده ای هستیم. این تنوع فرهنگی نشان می دهد نمی توان به هیچ بهانه ای مانع انجام فعالیت های ورزشی شد.

به گزارش سایت ورزش بانوان و به نقل ازخبرگزاری ایرنا؛ در المپیک ۲۰۱۶ ریو چهار هزار و ۷۰۰ ورزشکار زن حضور دارد که حدود ۴۵ درصد از ۱۰ هزار و ۴۴۴ ورزشکار حاضر را تشکیل می دهند. پوشش کامل برخی از این ورزشکاران زن در المپیک ۲۰۱۶ ریو مورد توجه رسانه ها و شبکه های اجتماعی قرار گرفت.
شمار ورزشکاران زن در المپیک ریو بیش از هر المپیک دیگری است و به همین دلیل شمار ورزشکارانی که با پوشش کامل اسلامی در این رقابت ها شرکت کرده اند نیز بیشتر از هر المپیک دیگری گزارش شده است.
پوشش این ورزشکاران البته مختص به یک ملت نبود، جمعی از ورزشکاران زن از بخش های مختلف جغرافیای جهان از آمریکا تا آفریقا، از خاورمیانه و شرق آسیا در بازی های المپیک ۲۰۱۶ ریو با پوشش کامل در رقابت شرکت کردند.
اوج هنرنمایی زنان با پوشش اسلامی را ورزشکاران ایرانی نمایش دادند و ۹ بانوی ورزشکار ایران در این رقابت ها با پوشش کامل، فرهنگ ایرانی – اسلامی را به جهانیان نشان دادند.
نوع پوشش ورزشکاران مسلمان زن کشورهای مختلف جهان در المپیک ریو مورد توجه افکار عمومی جهان و رسانه های تصویری قرار گرفت. در یکی از تصاویری که از پوشش اسلامی زنان منتشر شد، ورزشکار والیبال ساحلی بانوان مصر با پوشش کامل اسلامی در تلاش برای رد کردن توپ از روی دستان ورزشکار دیگری است که برهنگی را نمایش می دهد.

حجاب
تلاش ورزشکار مصری و نوع پوشش او، بسیار مورد توجه شبکه های اجتماعی قرار گرفت.
حضور شمشیرباز محجبه آمریکایی در کاروان ورزشی این کشور در رژه نخستین روز المپیک ۲۰۱۶ ریو و صعود این ورزشکار به فینال شمشیربازی در سومین روز این رقابت ها از دیگر دیگر تصاویر منتشر شده در شبکه های اجتماعی بود که با استقبال مردم در سراسر جهان روبرو شد.
«ابتهاج محمد» شمشیرباز زن اهل نیوجرسی آمریکا در گفت و گو با روزنامه گاردین گفت: به دلیل نوع پوشش در کشورش، همواره احساس ناامنی می کند.
ابتهاج که اعضای خانواده اش را برای دیدن مسابقات در المپیک ۲۰۱۶ ریو به شهر ریودوژانیرو آورد، در مسابقه مقام نماینده اوکراین پیروز شد و در دور دوم مقابل نماینده فرانسه شکست خود و از دور رقابت ها کنار رفت.
پدر ابتهاج در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در ریو نیز از علاقمندی خود به ایران خبر داد و گفت: باید از «باراک اوباما» رئیس جمهوری آمریکا قدردانی کنم که سیاست هایش باعث شد تا دو کشور به هم نزدیک تر شدند.
وی از پوششی که دخترش برای خود برگزیده است، دفاع کرد و گفت: این پوشش باعث غرور است. از اینکه او همزمان با حجاب خود، ورزشکار موفقی است، خوشحال است.

شمشیر بازی زنان
شمشیرباز زن مسلمان آمریکایی که در کانون توجه رسانه ها در ریودوژانیرو قرار دارد، نیز گفت: در رای گیری برای حمل پرچم کشورش در مراسم افتتاحیه بازی های المپیک ۲۰۱۶ ریو فقط چند رای کم آورده است.
«مایکل فلپس» شناگر آمریکایی پرچمدار کاروان ورزشی آمریکا در المپیک ریو بود.
ابتهاج گفت: زندگی به عنوان یک زن محجبه مسلمان برایش خیلی سخت است. دوست دارم به مردم آمریکا بگویم که نوع پوشش من، جدید نیست. این نوع پوشش سبب نمی شود که من با سایر مردم فرق داشته باشم.
حضور ورزشکاران مسلمان کشورهای مختلف جهان در المپیک ریو آشکارا این پیام را دارد که نهادهای ورزش دنیا نباید به بهانه پوشش بانوان، از حضور آنها در رقابت های بین المللی جلوگیری کنند.
موضوع ممنوعیت پوشش ورزشکاران مسلمان زن در رقابت های بین المللی در برخی رشته ها از جمله بسکتبال و فوتبال در سال های گذشته به چالشی میان کشورهای مسلمان و نهادهای ورزشی تبدیل شده است.
این چالش البته در حوزه فوتبال با پیگیری های جمهوری اسلامی ایران تا حدودی رفع شده است، اما در رشته ورزشی بسکتبال همچنان پابرجا است.
نهادهای بین المللی ورزش بسکتبال با حضور بانوان محجبه در رقابت های بین المللی بسکتبال مخالف هستند.

دیدگاهتان را بنویسید