تاریخ: ۱۳۹۵-۰۷-۰۴ شناسه خبر: 37741

حمید قاسمی؛

از نقش باشگاه‌ها و آموزش و پرورش در ورزش مغفول مانده‌ایم

از نقش باشگاه‌ها و آموزش و پرورش در ورزش مغفول مانده‌ایم

حمید قاسمی سرمایه گذاری بر روی دو نهاد باشگاه ها و آموزش و پرورش را برای پیشرفت ورزش در هر دو بعد قهرمانی و همگانی مهم و لازم دانست و ورزش زنان را زیر ساخت ورزش کشور عنوان کرد.

به گزارش سایت ورزش بانوان؛ عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور، با بیان اینکه از این دو نهاد تاثیرگذار مغفول مانده ایم بیان داشت: چالش هایی که امروز در ورزش زنان با آن مواجه هستیم در ورزش مردان نیز وجود دارد. این چالش‌ها همان بحث های مدیریتی و ساختاری است که دلیل آن مغفول ماندن از اصلی ترین بخش‌های ورزش است.

قاسمی از باشگاه ها و آموزش و پرورش به نام متولیان اصلی در ورزش نام برد و ادامه داد: باید بر روی دو نهاد باشگاه ها و آموزش وپرورش در هر دو بعد قهرمانی و همگانی سرمایه گذاری جدی شود تا با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل هایی که در اختیار دارند، در امر آموزش، پرورش و تربیت زمینه ها را فراهم کنند. باید در این دو بخش مقداری سرمایه‌گذاری بیشتری کنیم تا بتوانیم از ظرفیت‌های واقعی خود در کشور استفاده کنیم.

او به خروجی های دو نهاد باشگاه ها و آموزش و پرورش اشاره و خاطر نشان کرد: در سطح قهرمانی، باشگاه ها و آموزش و پرورش می توانند نخبگان و استعداد ها را شناسایی و برای حضور در میادین بین المللی در اختیار فدراسیون ها قرار دهند. در بعد همگانی نیز این دو بخش می‌توانند با کمک به کاهش درصد مبتلایان به چاقی و افزایش تناسب اندام، به توسعه ورزش همگانی کمک کنند. اینها خروجی هایی هستند که با سرمایه گذاری بر روی این دو نهاد می توان شاهد آن بود در غیر اینصورت شاهد ظهور تک ستاره هایی در ورزش خواهیم بود که می آیند و می روند و نمی توانند طیف اصلی جامعه را نشان دهند.

وی به سهم بیشتر ورزش مردان در دنیا اشاره کرد و افزود: در اکثر دنیا سهم ورزش مردان از زنان بیشتر است. به تعبیر بسیاری از جامعه شناسان ورزشی، ورزش بیشتر رویکردی مردانه دارد، جاذبه های رقابت های مردانه معمولا بیشتر است. البته در رشته‌های محدودی این وضعیت بر عکس است که دلایل خاص خود را دارد، که در فرهنگ، آیین و دین‌ما شاید به آن موارد خیلی توجه نداریم و بیشتر تاکیدمان بر جنبه همگانی و قهرمانی، با حفظ ارزش‌های دینی و شرایط قانونی حاکم بر کشور است.

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور مدعی است ورزش همگانی بانوان به بازنگری جدیتر نیاز دارد و اظهار داشت: هرچند که روند صعودی ورزش کردن زنان جامعه را شاهد هستیم و نسبت به دو دهه گذشته زنان گرایش بیشتری نسبت به ورزش کردن پیدا کرده اند و خانواده ها از ورزش کردن فرزند دختر و حتی زن خانواده حمایت می کنند، اما امکان ورزشِ همگانی برای همه، به ویژه برای بانوان جامعه که رکن اصلی خانواده ها هستند باید فراهم شود و در این زمینه نیاز به بازنگری جدی تری داریم.

قاسمی میزان آمار کم تحرکی بانوان را خطرناک عنوان کرد و تصریح داشت: آمار هایی که از چاقی مفرط و بیماری هایِ ناشی از فقر حرکتی داریم یک هشدار است و این میزان کم تحرکی در بانوان بسیار خطرناک تر است، چرا که مادران نسل آینده هستند. این ارقام خیلی خوب نیست و هشدار دهنده است و این را نیز بگویم که این ارقام فقط خاص کشور ما نیست و در بسیاری از کشور های دنیا این هشدار وجود دارد. ولی به نظرم در مورد ما باید این مساله با جدیت و توجه بیشتری دنبال شود که بستر و شرایط ورزش کردن خانم‌ها بیشتر از گذشته فراهم شود.

او ظرفیت ورزش همگانی بانوان را بالا دانست و ادامه داد: در بعد قهرمانی در تمام رشته ها ظرفیت برای بانوان وجود ندارد. ولی در بعد همگانی ظرفیت بالایی وجود دارد و باید سرمایه گذاری ها صورت بگیرد تا بانوان ما بیش از پیش امکان فعالیت بدنی را داشته باشند. اتفاقاتی که در دو دهه اخیر رخ داده است، به ویژه‌ با توسعه رسانه‌ها و افزایش سهم ورزش در رسانه‌ها و علمی شدن مبانی نظری ورزشی که بخش اعظم آن نیز بانوان هستند، اینها همه تا به حال خیلی کمک کرده و توانسته تغییرات جدی را به وجود بیاورد ولی به نظرم نکته جدی که وجود دارد و باید بیشتر روی آن سرمایه‌گذاری کرد توسعه زیر ساخت‌ها است و این زیر ساخت ها هم باید از دو نهاد آموزش و پرورش و باشگاه‌ها آغاز شود.

قاسمی مدعی است سرمایه گذاری های لازم در بخش آموزش وپرورش و باشگاه ها صورت نگرفته است و بیان داشت: باشگاه ها بسیار با اهمیت و مهم هستند، محلی که در واقع ورزشکار در آن ظرفیت و توانایی هایش شناسایی می‌شود، امکان رشد فراهم می‌شود، پرورش پیدا می‌کند و می‌تواند تا سطح حرفه‌ای و قهرمانی هم پیش برود.

وی با تاکید بر اینکه باید یک بازنگری روی ساختار و برنامه های فعلی صورت بگیرد ادامه داد: پیشنهاد من این است وزارت ورزش و جوانان اماکن نیمه ساخته یا پروژه‌ های نیمه تمامی را که دارد و حتی پروژه‌ های تمام شده ای که برای بهره‌برداری آنها یا برای استفاده مناسب آنها در نظر دارد را با یک تعامل درون دولتی به سمت بهره وری نظام دانش‌آموزی ببرد. چون می دانیم ساعاتی که قابلیت استفاده بهره‌برداری را ندارند ساعات اداری و ساعات مدراس است که اگر در اختیار مدارس و نظام آموزش و پرورش قرار بگیرد هم می‌تواند ساعات را فعال کند و هم اینکه در ساعات عصر امکان جذب خانواده‌، مربیان و اعضا را فراهم کند. مجموعه‌های ورزشی دولتی باید به این سمت برود که در اختیار آموزش و پرورش قرار گیرد و در واقع این باشگاه‌ها محل و پایگاه فعالیت دانش‌آموزان در مقاطع مختلف آموزش و پرورش باشد.

قاسمی ورزش زنان را زیر ساخت ورزش کشور دانست و افزود: اگر یک برنامه وجود داشته باشد و مسئولان طبق برنامه توجیه شوند که ورزش زنان، زیر ساخت ورزش کشور است و اگر سرمایه گذاری خوبی بر روی ورزش زنان صورت گیرد، می توان از آن برنامه در بعد قهرمانی، همگانی، توسعه سلامت و بهره وری نسل ها از آن استفاده کرد و دیگر مجبور هستند در جهت اهداف برنامه با تمام توان پیش روند. بنابراین مشکل ما خلاء برنامه است.

پاسخی بگذارید