به گزارش سایت ورزش بانوان؛ “هیرویاسو ایسو” و همکارانش از دانشگاه اوزاکا ژاپن، در یک مطالعه شاخص جرم بدن و عادات غذایی هزار و ۱۲۲ مرد و ۲ هزار و ۱۶۵ زن ۳۰ تا ۶۹ ساله را بررسی کردند.
حدود نیمی از این مردان و کمی بیش از نیمی از این زنان گفتند تا زمانی که احساس سیری کنند به خوردن ادامه می دهند.
این محققان همچنین دریافتند کمتر از نیمی از مردان و بیش از یک سوم از این زنان تند و با شتاب غذا می خورند.
لاغری و چاقی
نتایج این مطالعه نشان داد مردان و زنانی که تا سیری کامل به غذا خوردن ادامه می دادند دو برابر همسالان خود که قبل از سیر شدن دست از غذا می کشیدند احتمال دارد دچار اضافه وزن شوند.
آنها همچنین دریافتند کسانی که هم تند و هم تا سیری کامل به غذا خوردن ادامه می دهند سه برابر همسالان خود احتمال دارد مشکل اضافه وزن پیدا کنند.
این محققان که نتایج مطالعه آنها در شماره روز سه شنبه مجله British Medical Journal ” منتشر شده است تاکید کردند ترکیب این دو رفتار غذایی تاثیر مضاعفی بر افزایش وزن دارد.
تند غذا خوردن
دکتر محمدجواد حسین زاده متخصص تغذیه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این باره می گوید: تند غذا خوردن، بر فاصله زمانی میان ورود غذا به دستگاه گوارش تا فعال شدن مکانیسم هایی که در ایجاد احساس سیری در مراکز اصلی مغز نقش دارند تاثیر می گذارد و باعث می شود فرد دیرتر احساس سیری کند. در نتیجه زمان کافی برای ایجاد احساس سیری فراهم نمی شود و فرد غذای بیشتری مصرف می کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: ایجاد فاصله زمانی بین لقمه های غذا مکانیزم ایجاد احساس سیری را فعال می کند.
وی در خصوص غذاهای آماده و غربی یا همان فست فودها گفت این غذاها در مدت زمان کوتاه ،مقدار زیادی انرژی موارد بدن می کنند که کالری زیادی دارند و توان سوختن آنها در بدن نیست.
این پزشک سپس به نتایج یک تحقیق اشاره کرد که نشان می داد زنانی که در محیط کار خود با همکارانشان غذا می خورند غذای کمتری مصرف می کنند.
حسین زاده در مورد صرف غذا در جمع اعضای خانواده گفت در محیط امن و آرام خانواده، که افراد فرصت زیادی برای غذا خوردن دارند و با آسایش بیشتری غذا می خورند، مشکل تند غذا خوردن بروز نمی کند.
وی اضافه وزن و چاقی را یک مسئله جهانی بیان کرد و تاکید نمود: بیشترین تکیه ما باید انتقال الگوی غذایی صحیح شامل عادات سنتی به نوجوان و کودکان باشد.
حسین زاده گفت: غذاهای آماده و غربی در کنار زندگی ماشینی و کم تحرکی به شیوع چاقی دامن می زند.
الیزابت دنی ویلیسون و کارن کمپبل متخصصان تغذیه استرالیا نیز تند خوری را یک سازوکار ژنتیکی بقا می دانند.
آنها معتقدند زیاد خوردن در شرایطی که غذا فراوان است در انسانها نهادینه شده است. این سازوکار در شرایطی که غذا ارزان و دسترس است برای انسانها مشکل ساز شده است.
به گفته ویلسون و کمپبل، تغییر جامعه شناسی مصرف غذا که طی آن خانواده ها کمتر کنار هم سر سفره غذا می خورند، غذا خوردن هنگام تماشای تلویزیون و مصرف غذاهای آماده، تند غذا خوردن را ترغیب می کند.
این دو کارشناس می گویند: افزایش دسترسی به غذاهای نسبتا ارزان که پرانرژی ترند و در وعده های بزرگتری عرضه می شوند باعث می شود افراد تا زمان اشباع کامل همچنان به خوردن ادامه دهند.