تاریخ: ۱۳۹۶-۰۴-۱۲ شناسه خبر: 50903

مطرح‌ترین چهره موتورسواری بانوان ایران در جهان؛

بهناز شفیعی از تجربه موتورسواری در آمریکا بعد از فرمان ترامپ می‌گوید

بهناز شفیعی

شناخته‌شده‌ترین چهره موتورسواری بانوان ایران در جهان که به تازگی تجربه موتورسواری در آمریکا را پشت سرگذاشته صحبت‌های جالبی و شنیدنی‌ای را در خصوص سفر دوماه‌اش بازگو می‌کند.

به گزارش سایت ورزش بانوان؛ بهناز شفیعی بانوی موتورسوار ایرانی به مدت دو ماه برای حضور در مسابقات رسمی موتورسواری در آمریکا، به این کشور رفته بود. شلینا موردا دوست کالیفرنیایی بهناز دو سال و نیم قبل از او برای حضور در آمریکا دعوت به عمل آورده بود. شفیعی با هدف کسب تجربه به این کشور رفت و دو ماه در آنجا بود، حالا که مدت کمی است به ایران برگشته، از تجربه موتورسواری و حضور در این کشور به خبرنگار سایت ورزش بانوان می‌گوید: واقعا تجربه فوق‌العاده‌ای بود. فکرش را هم نمی‌کردم اینچنین شرایط و امکاناتی برای موتورسواران فراهم باشد. همه چیز مرتب، منظم، پیشرفته و عالی بود.

بهناز شفیعی ادامه داد: نحوه آموزش فوق‌العاده‌ای داشتند، با جدیدترین قوانین موتور ریس و موتور کراس آشنا شدم، در پیست‌های حرفه‌ای و بزرگ تمرین کردم، در مسابقات رسمی و دوستانه موتورسواری آمریکا شرکت کردم. زمانی که در آمریکا بودم در قالب ۲۰۰ متورسوار زن و مرد هر هفته سه شبانه‌روز را در داخل ماشین‌هایی می‌گذراندیم که راننده می‌توانست هر زمان که می‌خواهد در داخل آن فضای کافی برای استراحت خود ایجاد کند، صبح رأس ساعت ۶ همگی آماده‌باش برای تمرین حاضر می‌شدیم. البته در رابطه با مسائل اخلاقی موتورسواران آمریکایی بیشتر تحت تاثیر قرار گرفتم. از زمانی که برگشته‌ام تحول بزرگی را در درونم احساس می‌کنم و تمام مسائلی که در آمریکا آموختم را سرلوحه زندگی‌ام قرار دادم.

بانوی مطرح موتورسواری ایرانی خاطر نشان کرد: در ابتدای ورودم به آمریکا، گمان می‌کردم چون در بین آنها غریبه هستم و از ایران آمده‌ام از حضورم استقبال نمی‌شود. به همین دلیل با این تصویر ذهنی سعی کردم با کسی ارتباط برقرار نکنم. اما مربی موتورسواری ما در آمریکا به من گفت: «اخم نکن اینجا همه با هم دوست و خانواده هستیم. با همه مهربان و صمیمی باش و لبخند بزن.» بعد از آن به گفته مربی عمل کردم و تغیر رویه دادم؛ متوجه شدم همه احساس مثبتی نسبت به ایرانیان دارند و حتی با دادن هدیه احساس درونی خود را بروز می‌دادند. آنها دائما مراقب بودند تا به من خوش بگذرد.

شفیعی افزود: در ایران گاها فضایی ایجاد می‌شود که بانوان و آقایان در پیست‌ها همزمان موتورسواری کنند، در چنین شرایطی برخی از آقایان در صدد اذیت کردن بانوان موتورسوار خصوصا تازه‌کارها برمی‌آیند و با انجام حرکاتی ناشایست حس برتری خود را به رخ می‌کشند. این در حالی است که در آمریکا کسی به دنبال اثبات برتری خود به دیگری نبود و همه به هم احترام می‌گذاشتند.

وی با اشاره به اینکه ایران استعدادهای خوبی در مورتورسواری دارد، بیان کرد: اگر استعدادها در سنین پایین کشف و بارور شوند، تیم تشکیل شود و اعزام برون مرزی داشته باشیم، حتما نتیجه می‌گیریم. اما در حال حاضر سن موتورسواری حرفه‌ای در ایران بالاست، میانگین سنی موتورسواری حرفه‎ای در ایران بین ۳۲ تا ۳۵ سال است، در حالیکه میانگین سن موتورسواران در خارج از ایران ۱۷ تا ۲۰ سال می‌باشد.

بانوی موتورسوار ایرانی که موتور و ماشینش را برای تامین هزینه‌های حضور در آمریکا فروخته بود، ادامه داد: خوشبختانه اسپانسر پیدا کردم و تمام هزینه‌هایم جبران شد. موفق شدم هم موتور تهیه کنم و هم ماشین. البته در آمریکا اسپانسرهای بیشتری حاضر بودند حمایتم کنند اما قوانین ترامپ به گونه‌ای تنظیم شده بود که به آمریکایی‌ها اجازه هیچ‌گونه هماهنگی با ایرانی‌ها داده نمی‌شد. نهایتا یک پروفسور آلمانی که از طرفدارانم بود، با حمایت به موقع موجب شد تمام هزینه‌هایم جبران شود.

بهناز شفیعی در پاسخ به سوال خبرنگار که پرسید آیا مدرک بین‌المللی موتورسواری دریافت کردید؟ عنوان کرد: مدرک‌گرایی در ایران بازارش داغ است. پیش از این هم اشخاصی بودند که اعلام کردند در آمریکا مدرک مربی‌گری موتورسواری بین‌المللی را دریافت کرده‌اند باید بگویم این مهمل است. چنین مدرکی وجود خارجی ندارد. در توضیحش باید بگویم، فقط مدرسه‌ای در آمریکا راه‌اندزی شده که پیشکسوتان موتورسواری آن را اداره می‌کنند و دانشجویان علاقمند را آموزش می‌دهند، در پایان هم یک گواهینامه پایان دوره شامل تراز موتورسوار را در اختیار کارآموز قرار می‌دهند؛ که من هم این مدرک را گرفتم. سطح موتورسواران ایرانی در حدی نیست که در مسابقات جهانی این رشته شرکت کنند و مدرک بین‌المللی هم بگیرند.

وی در پایان گفت: امیدوارم روزی در ایران مدرسه آموزش حرفه‌ای موتور سواری دایر شود. من با این هدف به آمریکا رفتم تا تمام تجربیاتی که آنجا کسب کردم در کشور خودم ارائه کنم در صورتیکه که آمریکا پیشنهادات کاری و ورزشی زیادی داشتم اما نپذیرفتم. ویزای من شش ماهه بود، اما بعد از گذشت دو ماه به ایران بازگشتم. تنها درخواستم در شرایط فعلی از فدراسیون این است که پیست آزادی را در اختیار بانوان هم قرار دهند و سیستم آموزش موتورسواری به بانوان را راه‌اندازی کنند تا هرآنچه دیده و آموخته‌ام با بانوان ایرانی به اشتراک بگذارم. البته در رابطه با این موضوع تا به حال که به نتیجه مطلوبی نرسیده‌ام.

بهناز شفیعی از تجربه موتورسواری در آمریکا بعد از فرمان ترامپ می‌گوید

بهناز شفیعی با پرچم ایران در جمع موتورسواران آمریکا

بهناز شفیعی از تجربه موتورسواری در آمریکا بعد از فرمان ترامپ می‌گوید

 

ماجرای حضور بهناز شفیعی در آمریکا +عکس (اینجا)

دوستی بهناز شفیعی با موتورسوار اهل کالیفرنیا (اینجا)

پاسخی بگذارید