به گزارش سایت ورزش بانوان؛ یکشنبه ۲۹ اکتبر روز مربی بود و الهه دارستانی ضمن حضور در برنامه «ایراندخت» این روز را به تمام مربیان ورزشی ایران تبریک گفت. سرمربی تیم ملی بسکتبال دختران زیر ۱۶ سال اظهار کرد: قبلا در فدراسیون بسکتبال در مقطع استعدادیابی فعالیت داشتم و سه سال است که مربی نوجوانان شدم.
دارستانی بواسطه تجربه در استعدادیابی بسکتبال بانوان، مهمترین معیار انتخاب اعضای تیم ملی بسکتبال زیر ۱۶ سال دختران را اینگونه توصیف کرد: مهمترین ملاک و معیار انتخاب این بازیکنان، فاکتور قدی و فنی آنها است. بعد از بازیکن استرالیا آیدا گل محمدی با ۱ متر و ۹۴ قدبلندترین بازیکن رقابتها شد. البته بازیکنان کوتاه قدی هم بودند که بسیار بهتر از بلند قدها بسکتبال بازی کردهاند. برای نمونه ژاپن نشان داد با قد کوتاه هم میشود موفق بود.
وی همچنین گفت: بعد از مشکلی که به علت بدهی فدراسیون به فیبا برای تیم ما بوجود آمد، حتی در بنگلورِ هند، کشورها پیگیر حضور ایران بودند و از بازگشت ما به جدول رقابتها خوشحال شدند. اصلیترین موضوعی که بعد از به وجود آمدن این شرایط باعث دل گرمی ما و بازیکنان شد، حضور خانم کرمزاده بود. قرار نبود به هیچوجه بازیکنان از این موضوع بویی ببرند اما از طریق رسانهها متوجه مشکل شده بودند.
سرمربی تیم ملی بسکتبال دختران همچنین اشاره کرد: داوری این مسابقات چندان برای ما آشنا نبود. تغییراتی ایجاد شده بود که هنوز در کلاسهای داوری ویژه دختران در مورد آن ها صحبت نشده بود. اما قرار است که به این ها پرداخته شود. البته نحوه داوری این مسابقات مسبب باخت ما نبود اما نحوه سوت زدن داوران این رقابتها با ما فرق میکرد. از طرفی ذائقه غذایی هندیها بسیار متفاوت بود غذاهایی پرادویه و تند که باید برای اعزامهای بعدی به این کشور تدابیری اندیشیده شود. البته خانم کرمزاده چندین بار بازیکنان را برای صرف غذا به رستورانهای با سلیقه غذایی نزدیک به ایرانیها بردند.
وی همچنین گفت: علیرغم اینکه فدراسیون جهانی بسکتبال لباس بانوان بسکتبالیست را خطرناک میدانست، این لباس و نوع حجاب بانوان هیچ خطری برای آنها ایجاد نکرد. اما نیاز هست که مجددا روی آن ها کارشناسی شود. شاید بهتر باشد از لباسهای با پارچههای نازکتر استفاده کرد. گرچه بازیکنان تیم ملی ایران به حدی متعصب بودند که در هر شرایطی قصد داشتند تا خود را به نمایش بگذارند.
بعد از صحبتهای الهه دارستانی مجری برنامه پرسید، “چرا باید تمام این مسائل تجربه میشد در صورتیکه همه آن ها از قبل قابل پیشگیری بود و علاوه این میشد در مواردی از تجربه آقایان استفاده کرد؟” که وی اظهار کرد: زمان کمی در اختیار فدراسیون بود و فقط سه ماه مهلت داشت. نمیشد تمام این موارد را تک تک بررسی کند. در بحث داوری تغییراتی پیش آمده بود در ارتباط با تخلفات تراولینگ ( رانینگ ) که بازیکنان ما با آن آشنا نبودند در صورتیکه سایر تیمها با استفاده از این تغییر به راحتی با قدم برداشتن به حلقه میرسیدند. متاسفانه در ایران هنوز این مورد را خطای رانینگ اعلام میکنند. ایران داوران خوبی دارد، حتی به تازگی فهیمه علیمرادی، هم قضاوت در مسابقات بسکتبال نوجوانان آسیا را بر عهده گرفت.
مجری برنامه در بخش دیگر صحبتهایش با بیان اینکه، تیم ملی بسکتبال دختران ایران با سه برد و سه باخت مقام چهارم رقابتهای دسته دوم قهرمانی دختران آسیا را بدست آورد، پرسید، “چرا تیم ملی سه باخت مقابل هند، قزاقستان و مالزی را پشت سرگذاشت؟” سرمربی تیم ملی بسکتبال دختران زیر ۱۶ سال عنوان کرد: بسکتبال بازی زمانبری است و در مدت زمان کوتاه نمیشود انتظار نتایج خوب داشت. گرچه در تمام این سالها نایب رئیس بانوان فدراسیون بدون ناامیدی همواره اردوهای تیم ملی را برگزار کردند با این حال این ها کافی نیست. برای کسب نتیجه خوب، نیاز به برنامهریزی بلند مدت و استعدادیابی در سرتاسر ایران احساس میشود. از طرفی بهتر است تا مربیان باتجربه هم به کار گرفته شوند.
دارستانی در پایان گفت: تیم بسکتبال بانوان نوپا است اما توانایی بانوان نوپا نیست و بعد از حضور در این رقابتها انرژی مضاعفی گرفتیم برای کسب موفقیتهای بیشتر در آینده.
واقعا ادم نمیدونه چی بگم بسکتبال جهان داره با سرعت نو پیشرفت میکنه ما هرچه سریعر باید به این موضوع رسیدگی کنیم تا استعداد هامون سنشون بالاتر نرفته