تاریخ: ۱۳۹۶-۰۸-۲۳ شناسه خبر: 55151

قایقران المپیکی ایران در برنامه ایران دخت شبکه ورزش؛

ازدواج ورزشی به من کمک کرد / آب دریاچه آزادی پایین رفته است

مهسا جاور عضو تیم ملی روئینگ بانوان ایران

چهره جوان و خوشنام قایقرانی زنان ایران در گفتگویی با برنامه ایران دخت در شبکه تلویزیونی ورزش درباره آخرین وضعیت خود و دغدغه های موجود صحبت کرد.

به گزارش سایت ورزش بانوان؛ مهسا جاور اظهار کرد: بعد از پایان المپیک ریو یک ماه استراحت کردم و سپس برای قهرمانی آسیا تمرین کردم که ۲ ماه پیش بود و در این مسابقات هم موفق به کسب ۲ مدال شدم. اصالتا زنجانی هستم. زنجان یک شهر ورزشی است و در قایقرانی در مسابقات قهرمانی آسیا هم ۸ ورزشکار زنجانی حضور داشتند که مدال گرفتند.

وی افزود: در زنجان آبی وجود نداشت و فقط یک سد کوچک برای تمرین وجود داشت که حدود ۲۰۰ متر بود و من در ۱۵ سالگی و با ۶ ماه تمرین در این شرایط وارد تیم ملی شدم و از آن زمان تاکنون که ۷ سال گذشته، همیشه عضو تیم ملی بوده ام. زمانی که به تیم ملی رویینگ دعوت شدم این رشته ۲ سال بود که وارد ایران شده بود. رویینگ بعد از دو و میدانی بیشترین شرکت کننده در المپیک را دارد.

ملی پوش ۲۲ ساله قایقرانی ایران درباره مشخصات رویینگ گفت: قایق های روئینگ بلند و کم عرض با پاروهایی به طول حدود ۳ متر و شامل تک نفره، دو نفره ، ۴ نفره و ۸ نفره و به صورت سکان دار و غیر سکان دار هستند و مسابقات رویینگ معمولا در مسافت ۲ هزار متری برگزار می شود یعنی یک رشته استقامتی است که آمادگی بدنی در آن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. نوجوانانی که دست های بلندی دارند برای این رشته مناسب هستند.

جاور در مورد حواشی پیش آمده در مورد رفتن مربی رومانیایی تیم ملی عنوان کرد: ما با مربی تیم ملی مشکلی نداشتیم. قبل از قهرمانی آسیا ، افشین فرزام مربی من بود و بر اساس تصمیمی که فدراسیون گرفت و جیوگانیک رومانیایی مربی تیم ملی شد و ما با مربی خارجی نتایج بسیار خوبی در آسیا گرفتیم اما با مسائلی که پیش آمد صلاح ندیدند که جیوگانیک مربی باشد. ما از فدراسیون قایقرانی درخواست کردیم که او برگردد اما تصمیم نهایی بود که جیوگانیک دیگر به تیم ملی باز نگردد و امیدوارم فدراسیون قایقرانی تصمیم درستی برای این منظور بگیرد.

وی در مورد ازدواج ورزشی اش با عضو تیم ملی ووشو عنوان کرد: همسرم محسن محمد سیفی عضو تیم ملی ووشو است و ازدواج با وی ، انگیزه من را برای موفقیت بیشتر کرد. وقتی شما ورزشکار حرفه ای باشید و مدت زمان کمی در خانه باشید تنها یک ورزشکار می تواند شما را تحمل کند.

قایقران المپیکی ایران بیان کرد: در حال حاضر تعداد قایق ها و تعداد پاروها در کشور بسیار محدود است. اگر در شهرهای مختلف کشور که می توانند پایگاه قهرمانی قایقرانی باشند و استعدادهای خوبی دارند ، امکانات تمرین وجود داشته باشد این پایگاه ها می توانند ورزشکاران نخبه ای را تحویل تیم های ملی دهند مشروط بر این که تجهیز شوند. علاوه بر این آب دریاچه آزادی کاهش یافته است و همه قایقرانان به آب دریاچه آزادی در سطح مناسبی وابسته هستند و این موضوع باعث نگرانی قایقرانان شده است.

مهسا جاور درباره تجربه حضور در المپیک ریو گفت: در المپیک در بخش تک نفره سنگین وزن مسابقه دادم در حالی که در این ماده ، تجربه جهانی نداشتم و فقط در سطح آسیایی در این ماده شرکت کرده بودم. زمانی که در المپیک حاضر می شوید و قهرمانان بزرگ رشته خودتان را می بینید هیجان زده می شوید. من در المپیک برای بهترین نتیجه تلاش خود را کردم. در قرعه هم با قهرمانان جهان روبرو شدم و در اولین مسابقه با چند صدم ثانیه از صعود بازماندم اما در مجموع توانستم رتبه و نتیجه قابل قبولی کسب کنم و حضور در ریو تجربه بسیار ارزشمندی برای من بود. در المپیک تنها نماینده قایقرانی ایران در بخش بانوان بودم و در بخش مردان هم بعدا عادل مجللی با مثبت درآمدن تست دوپینگ رقیبش به لیست المپیک اضافه شد.

وی با اشاره به دشواری های فعالیت به عنوان یک ورزشکار حرفه ای عنوان کرد: ما از خانواده های خود باید به مدت طولانی دور باشیم. من شاید گاهی یک تا ۳ ماه دور از خانواده باشم و این شرایط برای هر کسی سخت است و برای دختران ورزشکار دشوار تر است. علاوه بر این ، در رشته ما که یک رشته استقامتی است باید با سختی های کار بدنسازی ، وزنه ، هوازی و پارو زدن کنار بیاییم یعنی علاوه بر فشارهای روانی فعالیت حرفه ای ورزشی ، فشارهای سنگین بدنی را تجربه می کنیم اما موفقیت از آن کسی است که تسلیم و متوقف نمی شود.

پاسخ دهید