به گزارش پایگاه خبری ورزش بانوان ، انتخاب اخیر صغری روح بخش شیوایی به عنوان نایب رئیس فدراسیون کبدی نشان داد روسای فدراسیون ها علاقه خاصی به انتخاب نایب رئیس فدراسیون از بدنه وزارت ورزش و جوانان دارند.
عباس خواجه اورسجی رئیس جدید فدراسیون کبدی با بازگرداندن روح بخش به پست نایب رئیسی فدراسیون کبدی – پستی که پیش از این هم در اختیار روح بخش بوده – نشان داد نه خبری از برنامه جدی برای تحول در حوزه کبدی بانوان وجود ندارد و نه قرار است نیروهای جوان ، علاقمند و سراسر انگیزه و ایده های جدید وارد کار شوند.
این مشکلی است که امروز فدراسیون های زیادی با آن دست به گریبان هستند. استفاده از مهره های سوخته در انتخاب نایب رئیس فدراسیون ها که اشباع شدگی و فقدان طرح های انقلابی و جدی برای توسعه حوزه زنان در آن رشته ، آن ها را به گزینه ای صرفا جهت خالی نماندن صندلی نایب رئیسی تبدیل کرده بدون تردید به ورزش زنان ایران کمک زیادی نخواهد کرد.
ورزش زنان در ایران ، امروز در سطح تک تک فدراسیون ها به نیروهای فعال ، جوان ، خوش فکر و پویا نیاز دارد. قرار گرفتن پریسا بهزادی در سمت نایب رئیسی فدراسیون دو و میدانی ، میترا نوری در فدراسیون هندبال و شهرزاد ورنوس در فدراسیون شنا اتفاقی امیدبخش بود که نوید بهره مندی از نیروهای کارآمد و خوش فکر و متعلق به خانواده همان رشته را در فدراسیون ها می داد.
چرا روسای فدراسیون ها نایب رئیس وزارتی می خواهند؟
واضح است که برای این که نایب رئیس خوبی باشید ، سوابق حضور در آن رشته به تنهایی کافی نیست و آن چه امروز ورزش کشور از نبود آن رنج می برد مدیران خوش فکر ، دارای ایده و البته شجاع است اما انتخاب نایب رئیس فدراسیون از بدنه وزارت ورزش و جوانان و علاقه خاص فدراسیون ها به این موضوع می تواند دلایل خاص خود را داشته باشد. یکی از دلایل انتخاب نایب رئیس فدراسیون ، نزدیک بودن نایب رئیس وزارتی به شخص وزیر و یا معاونان وزیر است.
نتیجه این است که هر گاه یک رئیس فدراسیون به مشکلی خاص بر می خورد یک عنصر نزدیک به وزیر یا آدم های به در بخور در بدنه وزارت دارد که آن رئیس یا فدراسیون را از مخمصه بیرون بکشد یا به هر ترتیب فدراسیون خواهان را به مقصود نزدیک تر کند. به عبارت دیگر گزینه ای برای روز مبادا!
به عبارت دیگر نایب رئیس فدراسیون وزارتی به معنای مهره ای است که ممکن است روزی به کار بیاید و قطعا از یک مهره فاقد برش در وزارت بهتر خواهد بود. این رویکردی است که برخی از فدراسیون ها در قبال انتخاب نایب رئیس فدراسیون اتخاذ کرده اند غافل از این که با سپردن یک صندلی مهم به عنصری ناکارآمد ، چه امیدهایی را از دختران علاقمند آن رشته ناامید می کنند.
*حامد اسماعیلی