به گزارش پایگاه خبری ورزش بانوان؛ صفورا جعفری ملیپوش تیم ملی فوتبال زنان و عضو تیم آینده سازان میهن نجف آباد قهرمان منحل شده فصل گذشته لیگ برتر فوتبال زنان ایران ، امسال در ذوب آهن اصفهان حضور دارد
صفورا جعفری زاده متولد ۷ تیرماه ۱۳۶۹ در فسا است و دانشجوی کارشناسی ارشد تربیت بدنی. فعالیت های حرفه ای خود را از ۱۶سالگی با فوتسال آغاز کرده و در سال ۸۶ و در سن ۱۹ سالگی به عضویت تیم ملی فوتبال جوانان در آمد. کارش را در فوتبال از تربیت بدنی فسا و برق شیراز آغاز کرد و بعدها به شهرداری بم،شهرداری سیرجان ، آینده سازان و ذوب آهن اصفهان ملحق شد. گرچه پست تخصصی صفورا هافبک چپ است اما گاهی وی را در سمت راست نیز دیده ایم. پس از سه دوره حضور در رقابتهای آسیایی و نیز سه دوره از مسابقات مقدماتی جام جهانی صفورا جعفری در ۲۷ سالگی به بازیکنی باتجربه تبدیل شده است.صفورا در گفتگویی با “ورزش بانوان” در شیراز شرکت کرده است:
وضعیت تیم ملی ، نیاز به اردوهای منظم
متاسفانه چندین سال تیم ملی فوتبال بانوان تشکیل نشد. سال گذشته برای شرکت در مسابقات آسیایی ویتنام تیم را تشکیل دادند و قرار بر این شد که به فوتبال بانوان اهمیت بیشتری داده شود و تیم ملی را با برنامه ریزی منظم تر و منسجم تری به مسابقات اعزام کنند اما پس از بازگشت ما از این رقابتها هیچ اقدام قابل توجهی در این زمینه صورت نگرفت و اردوهای ملی برگزار نشد. در واقع اهمیت و بهایی به فوتبال بانوان داده نمیشود و ما نمیتوانیم در رده ملی پیشرفتی داشته باشیم. معمولا اردوهای منظم و مرتبی جهت اعزام تیم ملی برگزار نمیگردد و دوماه قبل از اعزام به مسابقات برای بستن تیم و برگزاری اردوها اقدام میکنند.
عامل موفقیت از نظر صفورا جعفری
با توجه به شرایط سختی که برای بانوان در ورزش حرفهای وجود دارد، داشتن علاقه و انگیزه مهمترین عامل موفقیت در این مسیر است. حمایتهای مالی و معنوی خانوادهام نیز نقش بسزایی در موفقیتهای امروزم داشته است.فوتبال یک بازی تیمی است و هیچ کس نمیتواند ادعا کند که به تنهایی در پیشبرد و موفقیتهای تیم نقش داشته است. در واقع قدرت و انسجام تیم علاوه بر همدلی و همکاری اعضا به مهارت فردی آنها هم بستگی دارد.
بهبود دید مردم به فوتبال زتان
متاسفانه این نوع تفکر در جامعه ما وجود دارد و این مساله در فوتبال همیشه مطرح میشود. البته در حال حاضر دید و نگرش مردم نسبت به گذشته بهتر شده است و تفاوتی بین زنان و مردان در این رشته ورزشی مشاهده نمیشود. هر چند که در بحث تخصیص اعتبارات و امکانات هنوز با مشکلاتی روبه رو هستیم و امکانات و بودجههای مالی صرف ورزش مردان میشود اما پوشش دادن اخبار مربوط به فوتبال بانوان توسط رسانهها باعث شد که فعالیت بانوان در این رشته ورزشی برای عموم مردم جا بیفتد. در گذشته سابقه نداشت که در برنامه تلویزیونی ۹۰ در مورد فعالیتهای بانوان فوتبالیست صحبت شود اما حالا گاهی اوقات صحنههایی از بازیهای بانوان پخش می شود.
نیازمند اعتبار
اگر اعتبارات و امکاناتی که به آقایان اختصاص داده می شود در اختیار بانوان قرار بگیرد می توانم قاطعانه بگویم که زنان فوتبالیست ما در رقابتهای جهانی و آسیایی خواهند درخشید. از همه رسانه های جمعی توقع دارم که در خصوص اخبار مربوط به فوتبال بانوان اطلاع رسانی بیشتری داشته باشند. ورزش بانوان جهت رشد و توسعه به ورود اسپانسرها و حمایت و همکاری رسانهها نیازمند است.
گفتگو: فرزانه دزفولی / پایگاه خبری ورزش بانوان ایران – شیراز