به گزارش سایت ورزش بانوان؛ چندی پیش فرانک پرتوآذر بانوی دوچرخه سوار ایرانی، مصاحبهای با مجله آمریکایی Dirt Rag داشت که تصویر او روی جلد این مجله رفت. Dirt Rag که فعالیتی پیرامون دوچرخه سواری دارد به طور اختصاصی با پرتوآذر به گفتگو پرداخت. البته مجلههای اروپایی هم قبلا درباره فرانک پرتوآذر نوشته بودند.
وی در خصوص گفتگوی خود با مجله Dirt Rag به خبرنگار سایت ورزش بانوان گفت: دید دنیا نسبت به ورزش بانوان در ایران اینطور است که گمان میکنند با محدودیت زیادی دست و پنجه نرم میکنیم. به همین خاطر برای آنها جالب بود که یک خانم ایرانی با تمام این محدودیتها به ورزش مورد علاقهاش میپردازد.
او ماه گذشته با هزینه شخصی در مسابقات ترکیه شرکت کرد و همانجا بود که با خبرنگار مجله آمریکایی مصاحبه کرد، فرانک پرتوآذر با اشاره به اینکه آنها برای تمام زنان ورزشکار که در راه رسیدن به اهدافشان سختیها را بهانه میکردند، وی را الهام بخش میدانستند، گفت: در زمانی که دوچرخه سواری را در ایران شروع کردم دوچرخه سواری برای بانوان در ایران باب نبود. دید جامعه هم آن زمان به این مقوله مثبت نبود. ولی ما تابو شکنی کردیم. به قول معروف پی همه چیز را به تنمان مالیدیم تا حق خود را از ورزش بگیریم.
بانوی دوچرخه سواری ایرانی در ادامه اشارهای کرد به سالهای نخست ورودش به دنیای دوچرخه سواری و عنوان کرد: سال نخستی که به مسابقات برون مرزی اعزام شدیم، کمپی داشتیم که گروهی در آن دوچرخه سواری میکردیم. آن زمان تازه داعش روی کار آمده بود، به همین خاطر دید خوشایندی نسبت به ایرانیان نداشتند و جبهه داشتند. اما در حال حاضر دیگر در جو ورزش چنین مسائلی دیده نمیشود.
وی ادامه داد: البته در حال حاضر ناشکری نمیکنم همه چیز بهتر از قبل شده اما همچنان محدودیتهای زیادی برای بانوان در دوچرخه سواری وجود دارد. خصوصا در ماده دوچرخه سواری کوهستان، شهرها میزبانی مسابقات را برعهده نمیگیرند. سطح دوچرخه سواری ایران پایین است و امنیت آن چه برای مردان و چه برای زنان تامین نشده است.
او خاطر نشان کرد: دوچرخه سواری فقط ورزش قهرمانی نیست، دوچرخه برای عبور و مرور و رفت و آمد در شهرها هم استفاده میشود و ورزشی خانوادگی و همگانی است. اگر مردم به دوچرخه سواری روی بیاورند قطعا شهر سالمتری خواهیم داشت. به نفع مسئولان است که به جای هزینه کردن برای زدودن آلودگیهای شهری مردم را به دوچرحه سواری تشویق کنند و مسیرهای ویژهای نیز برای دوچرخهسواران در نظر بگیرند. برای بهبود شرایط کنونی این رشته که هم تناسب اندام میآورد و هم تفریحی است، باید فکر تازهای شود. در کشورهای اروپایی احترام زیادی برای دوچرخهسواران قائل هستند.
پرتوآذر در پایان گفت: امیدوارم تعداد بانوان دوچرخهسوار ایرانی بیشتر شود و یاد بگیریم برای آرزوهامان کوتاه نیاییم. تا به الان در این مسیر فقط مبارزه کردهام.
فرانک پرتو آذر: اختلاف سطح در دوچرخه سواری کوهستان بانوان زیاد است