لاله صدیق (۱۳۵۵، تهران) یکی از زنان ورزشکار ایرانی و از قهرمانان اتومبیلرانی در ایران است. وی در ایران به «شوماخر کوچولو» معروف است. او نخستین زن در تاریخ جمهوری اسلامی ایران است در یکی رشتههای ورزشی (اتومبیلرانی) به رقابت با مردان پرداخته است. لاله صدیق در مسابقات اسبدوانی نیز شرکت کرده است و طی سالهای ۱۳۷۸ تا ۱۳۷۹ موفق به کسب مقامهای اول تا چهارم بانوان شده است.
رتبه در منطقه و جهان
لاله صدیق در رشته اتومبیلرانی در میان زنان نفر اول خاورمیانه و نفر سوم دنیا است.
زندگی
لاله صدیق متولد سال ۱۳۵۵ در تهران و نخستین فرزند یک خانواده ۶ نفری است. او هم اکنون ساکن تهران و دانشجوی دکتری مهندسی محصول است. وی سابقه تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی را نیز در کارنامه خود دارد.او از ۱۳ سالگی به تمرین رانندگی میپرداخت و به تماشای مسابقات رانندگی میرفت. وی در این رابطه میگوید:
«حتی سالهای دبیرستان هم روزهای پنجشنبه با ماشین میرفتم مدرسه. بعدا که گواهینامه گرفتم میرفتم پیست و مسابقات را نگاه میکردم. گاهی بعد از پایان مسابقه آقایان از مسئولان میخواستم اجازه دهند من با ماشینم در پیست فقط دور بزنم.»
او کار حرفهای خود را از سال ۱۳۷۶ آغاز کرد، هنگامی که برای نخستین بار زمزمههای برگزاری مسابقات رالی در ایران به گوش میرسید. او در مسابقات کارتینگ نیز تجاربی دارد، و یکبار حین مسابقه کارتینگ تصادف کرد و از ناحیه سر و ستون مهره دچار آسیبدیدگی شدید شد.
فیلم سینمایی جنجالی «لاله»
زندگی لاله صدیق موضوع فیلمنامه فیلم سینمایی جنجالی «لاله» قرار گرفته است. ساخت این فیلم طی چند سال گذشته با حاشیههای بسیاری برای دولت محمود احمدینژاد (رئیس جمهور ایران)، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی همراه بوده است. این فیلم هم اکنون،مراحل تولید را پشت سر میگذراند.
فیلم اتومبیلران دختر
در سال ۲۰۰۸ داریوش بازرگان برای کارگردانی فیلمی به نام Girl racer برای برنامه This world کانال دو بی بی سی به ایران آمد. این فیلم مستندی از زندگی لاله صدیق به عنوان یک زن اتومبیل ران ایرانی بود. او در این فیلم به بررسی چالشها و موانع زنان ایرانی برای شرکت در اینگونه مسابقات پرداخت. کارگردان ضمن به تصویر کشیدن مشکلات لاله صدیق برای کسب جواز مسابقه با مردان او را با آنجلینا جولی مقایسه کردهاست.